Dozajlama Klapesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Genellikle kullanım alanlarına göre tercih edilen bu tür sistemlerin kullanım kapasitesine ve verimlilik esasına göre farklı ürünlerin tercih edilmesi mümkün olabilmektedir. Günümüzde bu tür sistemlerin tercihi aşamasında farklı özelliklerde olanlarının tercih edildiği görülüyor.

Aynı zamanda kullanım yerlerinin özelliklerine bağlı olarak farklı nitelikli ürünlerin sıklıkla kullanımı önem taşıyor. Günümüzde bu tür ürünlerin sanayi tipi kullanım alanlarında farklı yerlerde kullanımı ile birlikte endüstri ihtiyaçlarını yerine getirmesi önem taşımaktadır. Bunun yanında akış sistemlerinin tespiti ve idame ettirilmesi aşamasında da yine bu tür sistemler dozajlama klapesi olarak sıklıkla kullanılmaktadır.

Dozajlama Klapesi Nerelerde Kullanılıyor?

Akışkan kontrolü gerektiren birçok sistemde kullanılan bu tür ürünlerin aynı zamanda farklı beklentilerin karşılanması aşamasında farklı yerlerde sıklıkla kullanılması ile birlikte, aynı zamanda önemli tesislerin kontrol ünitelerinde kullanılması mümkündür. Genellikle silo ya da bunker çıkışlarında bu tür ürünlerin kullanımı mümkün olmaktadır.

Bunun dışında paketleme makinası tesislerinde de kullanımı ön plana çıkıyor. Açık dolum besleme tesislerinde kullanımı ile aynı zamanda, tesislerin daha nitelikli enerji ihtiyaçlarının yerine getirilmesi aşamasında, sizler için en uygun olan ürünü tercih edebilmektesiniz. Çeşitli kantar besleme sistemlerinde de yine farklı ebatlı çözümlerin sunulması mümkün olabiliyor. Bant kantar ya da beslemeli kantar sistemlerine bu tür ürünler dozajlama klapesi olarak kullanılmaktadır.

Nerelerde Hangi Ürün Kullanılıyor?

Dozajlama klapesi olarak kullanılan bu ürünler her türlü besleme sisteminde kullanılabilmektedir. Farklı besleme tiplerine bağı olarak 4 ile 20 mili amper seviyesi arasında çalışabilen otomasyonla uyumlu sistemlerde de kullanılabiliyor. Ayrıca farklı eğimli yüzeylerde kullanımı yine mümkün olabiliyor. Esas olarak 0 ile 90 derece arasında oransal şekilde dozajlama yapan çıkışlarda kullanılmaktadır.

Elektrik kesintilerinde genellikle bu tür sistemlerin otomatik durması mümkün olabilmektedir. Aynı zamanda bu tür sistemlerin bakım kolaylığı sağlanarak sunulması ile birlikte bakım maliyetlerinin en aza indirilmesi mümkün olabiliyor. Sızdırmazlık gerektiren yerlerde yine bu dozajlama klapelerinin içerisindeki salmastra sistemi sayesinde temiz bir çalışma ortamı sağlanmaktadır.

Dozajlama klapelerini tedarik etmeden önce dikkat edilmesi gereken ilk nokta tahrik sisteminin ve kontrol grubunun doğru seçilmesi olacaktır. Bu noktada firmamız Kinetrol markası ürünlerin pnömatik tahrik ünitelerini tercih etmektedir. Ayrıca klapenin bakım kolaylığı ve sürdürülebilir hizmet alımı noktasında tedarikçi ve imalatçı güvenilirliği göz önüne alınmalıdır.