Çeyrek Turlu Pnömatik Aktüatörler

Endüstri uygulamalarında kullanılan bir tür cihaz olan aktüatörler genel olarak endüstri alanında ihtiyaç duyulan çözümlerin sağlanması aşamasında kullanılır. Çeşitli tesislerde ilk hareketi vermek için kullanılan bu tür cihazlar için pnömatik olanların yanı sıra hidrolik ya da elektrikli olanlar da bulunur.
Bu tür cihazların kullanımı nitelikli ve verimli çalışmaların ortaya konulması ile mümkün olur. Bazı sistemlerde ilk hareketin ortaya konulmasının yanı sıra bu tür sistemlerin kullanılması ile birlikte pnömatik aktüatörlerin çeşitli iş alanlarında karşımıza çıktığını görebiliriz. Günümüzde çeşitli alanlarda bu tür cihazların kullanımı ön plana çıkar. Aynı zamanda verimlilik esaslı çalışmalar için de tercih edilir.

Endüstride Kullanımı

Genel olarak pnömatik aktüatörlerin endüstri alanında tercih edilme nedenleri arasında sağlamlık, dayanıklılık, güvenilir olma gibi özellikleri bulunur. Aynı zamanda bu tür teknolojilerin kullanılması aşamasında test süreçlerinin genel olarak 1 milyon kullanıma kadar dayanımı garanti ettiği de görülür. Çift etkili modellerin yanı sıra tek etkili modeller de tercih edilir.
Aynı zamanda bu tür modellerin kullanımı ile birlikte ihtiyaç duyulan farklı çözümlerin de kullanılması mümkün olur. Sistemlerin uluslararası ISO standartlarına göre üretimi yapılmaktadır. Bağlantı ayarlarının yanı sıra bazı özelliklerin de ön plana çıkması ile standart sistemlerin devreye girmesi mümkün olur. Günümüzde endüstri alanlarında tercih edilen yapılar olarak ön plana çıkar.

Çeyrek Turlu Pnömatik Aktüatör Özellikleri

Çeyrek dönüşlü olması en temel özellikleri arasında yer alır. Aynı zamanda bu tür sistemlerin çift etkili ve yay dönüşlü modelleri de bulunur. Bu tür sistemlere doğrudan valf sistemlerinin uygulanması mümkündür. Aynı zamanda bu tür sistemlerin korozyon dayanım testlerinin karşılanması ile birlikte günümüzde duyulan ihtiyaçların başarı ile karşılanması mümkün olur. Görsel valf göstergesi sayesinde aynı zamanda niteliklerin tam olarak ortaya konulması sağlanmaktadır.
En az 1 milyon test ile bu tür yapıların sağlam bir şekilde imal edildiği bilinir ve aynı zamanda uzun süreli dayanıklı kullanım için tercih edilen yapılardandır. Mil çıkışlı modeller sayesinde daha etkili kullanım mümkündür. Genellikle kullanım alanları olarak kelebek vanalar ve küresel vanaları gibi yerler tercih edilir. Aynı zamanda damperler ve imalat ile ilgili çalışmalarda da bu tür aktüatör ürünlerin kullanımı görülür. Bunların dışında çeşitli alanlarda tercih edilen yapılardır. Günümüzde bu tür sistemlerin kullanılması ile birlikte birçok yerde ihtiyaç duyulan tahrik sistemlerinin tam olarak karşılanması mümkün olabilir.