Hücre Tekeri Nedir? Kullanım Alanları ve Çeşitleri

Hücre tekerine aynı zamanda hava kilidi de denir. Hücre tekeri pnömatik denilen bir çeşit iletim düzeninin en önemli parçaları arasında yer alır. Bu parça toz gibi küçük ve zor ayırt edilebilen maddelerin çeşitli yöntemlerle akışını denetim altına alır. Hücre tekerleri bulunduğu ürünün düzenli bir şekilde çalışmasında etkin rol oynar.

Hücre tekeri çeşitli türlere sahiptir. Çeşitli adlandırmalarının bulunması da bundan kaynaklanan bir durumdur. Ayrıca hücre tekerleri farklı kullanım alanlarında kullanılabilir. Kullanım alanına göre kullanacağınız hücre tekeri de değişkenlik gösterir. Gerekli araştırmaları yaptığınız zaman kullanım alanınıza uygun hücre tekerinin hangisi olacağını kolay bir şekilde bulabilirsiniz.

Hücre Tekeri Hangi Alanlarda Kullanılır?

Hücre tekerinin kullanım alanlarından biri depolamadır. Depolama alanında silo ve bunker gibi alanlarda taşıma ve boşaltma işlemlerinin kontrollü bir şekilde ilerlemesini sağlar. Böylece depoda bir ürünü kontrollü bir şekilde boşaltmayı hedefliyorsanız hücre tekeri size bu konuda yardımcı olan bir ekipmandır. Ürünlerinizi hücre tekeri sayesinde mikser, konveyör ve helezon gibi malzemelere aktarabilirsiniz.

Hücre tekerlerinin etkin rol aldığı kullanım alanları arasında siklon yer alır. Ürününüzü vakum ve basınçla siklona aktardığınız zaman ürünün siklondan boşalmasını sağlamada hücre tekeri etkin rol oynar. Hücre tekeri aynı zamanda filtreleme uygulamalarında da kullanılmaktadır. Bu uygulamada kül ve talaş gibi maddelerin filtreden alınması sağlanır.

Dozajlama yöntemi de hücre tekerinin sıkça kullanıldığı alanlardan biridir. Katı ürünlerin çeşitli oranlarının kolaylıkla ayarlanması hücre tekeri sayesinde gerçekleşir. Başta da bahsettiğimiz pnömatik taşıma alanında hücre tekerinin rolü çok büyüktür. Boru hatlarındaki malzemeyi istediğiniz yere hücre tekeri sayesinde taşımanız mümkündür. Böylece taşıma hattındaki ürünü taşıma konusunda sıkıntı yaşamamış olursunuz diyebiliriz.